Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek voor voorwerpen zoals wascassetes, rakels, verstuivers, robot zuigercups, lagers of kettingen. Benieuwd naar de werking en toepassing? Lees hieronder verder.

Hoe werkt ultrasoon reinigen

Door het opwekken van geluidsgolven ontstaan er in een vloeistof tienduizenden kleine waterstofbellen, deze bellen imploderen tegen een vervuild voorwerp. Deze reactie is zo krachtig dat het vuil loslaat en wordt opgelost in de vloeistof.

Voordelen van het reinigen met ultrasoon

Deze reinigingsmethode kent verschillende voordelen. Doordat het reinigen in een vloeistof bad plaats vindt, ontstaan er geen beschadigingen en kunnen complexe vormen eenvoudig diep worden gereinigd. Het vocht dringt door tot de kleinste hoekjes en gaatjes waardoor ook hier alles wordt gereinigd.
Het reinigingsproces is 100% schoon en 100% vet vrij waardoor het object na reiniging direct klaar is voor nabewerking.

Toepassingen

Het ultrasoon reinigen kan worden toegepast voor diverse vuil oplossingen. Naast jarenlange ervaring in de grafische industrie, kan het ultrasoon reinigen ook worden ingezet in andere type industrieën, elk met hun eigen vuilproblemen.

Grafische industrie

Binnen de grafische industrie kunnen ultrasoonbaden worden toegepast voor het reinigen van rubber- en tegendruk wascassettes, anilox (rasterwals), Anicolor walsen, rakels en inktschuiven. Ook voor het reinigen van de rubber zuigercups van robotarmen is een ultrasoonbad geschikt.

Industrie

Ook voor industriële onderdelen zoals verstuivers, pompen, kettingen en lagers (inclusief het voorzien van schoon vet)  zorgt een ultrasoon bad voor een diepe reiniging. Daarnaast kunnen ook diverse automotive onderdelen en de rubber zuigercups van robotarmen worden gereinigd.

Onze installaties

Met een lengte van 260 cm kunnen wij veel objecten reinigen.

Ultrasoon reinigen in combinatie met droogijsstralen

Om zwaar vervuilde onderdelen te reinigen kunnen we dit in combinatie met droogijs doen. Afhankelijk van de wensen en de vervuiling kan dit in 2 of 3 stappen plaats vinden. Stap 1 is het voor-reinigen in een ultrasoonbad, vervolgens wordt door middel van droogijs gereinigd met optionele derde stap het na-reinigen in een ultrasoonbad.

De oplossing voor uw vuilprobleem?

Benieuwd of ultrasoon reinigen de oplossing is voor uw vuil probleem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.