Droogijsstralen

Droogijsstralen of ijsstralen is het stralen van vervuilde delen met een ijskorrel van gas.

De 3 reiniging principes

De reinigende werking berust op 3 principes: droogijs is een ijskorrel van gas die -79°C koud is. Door de inslag van de ijskorrel op het oppervlak ontstaat er een volume vergroting (vrijgekomen energie) tijdens de inslag. Hierdoor laat het vuil op het oppervlak los en wordt het op die manier gereinigd.

Voordelen van droogijsstralen

De voordelen van droogijsstralen zijn dat het een snelle reiniging methode is, geen gebruik maakt van chemische middelen zoals afbijt of solventen en het is droog dus er blijft geen straalmiddel of water achter in de machine.

Toepassing

Droogijsstralen kan op diverse manieren en in diverse industrieën worden ingezet. We hebben jarenlange ervaring met drukmachines zoals Komori, Heidelberg en MAN Roland. Maar droogijsstralen kan ook worden toegepast voor productiemachines en machines in de voedselindustrie zoals kaascoaters en bakkersmachines. Ook voor het reinigen van motorblokken van motoren kan droogijsstralen een oplossing zijn. Benieuwd naar of het ook voor uw vuil probleem een oplossing kan zijn? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Ter ondersteuning aan de uitvoering van mechanisch onderhoud, reparatie of revisie kunnen wij eerst de machine of machinedelen grondig reinigen. Ook in combinatie met ultrasoon reinigen vormt het een perfecte combinatie voor zwaar bevuilde onderdelen.
De mechanische werkzaamheden zijn veelal sneller uitgevoerd en de klant ziet een schone machine.

Onze ervaring

Meax Service heeft jarenlange ervaring met het reinigen met droogijs bij u op locatie. Afhankelijk van de wensen kan het van ‘airbrush’ kwaliteit tot full power stralen (14 bar,  11M3). Onze ervaring passen we ook toe in de oplossing voor de stof en vuil verplaatsing zodat zowel de machine en de locatie schoon zijn. Het reinigen met droogijs kan met onze mobiele installaties op bijna elke gewenste locatie binnen en buiten Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken altijd graag mee over de mogelijkheden om vuile machines te reinigen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.